Валери Симеонов: Кабинетът е единен в подкрепата си за Унгария

82

Личната вражда премиер – президент пречи на държавата и води до нестабилност, кому са нужни тези войни между институциите, попита лидерът на патриотите във Варна.

В управляващата коалиция няма разминаване относно предложението на Обединените патриоти за изработване на позиция против налагането на санкции на Унгария от страна на ЕС. Министрите се обединиха в позицията за подкрепа на Унгария, разколебаване няма, това са спекулации на един-два недобросъвестни сайта, коментира той слуховете, че има пробойни в позицията на държавата за подкрепа на Орбан.

Европейския съюз е съюз от независими държави и няма и не бива да има налагане на мнозинство над малцинство, каза още той. Ние трябва да отстояваме нашите национални интереси и да имаме ясна позиция, тенденциите в Европа се променят, коментира още актуалната тема с евентуалните санкции към Унгария той.

Личните отношения между президента и министър-председателя не бива да рефлектират върху вземането на решения и изпълнението на задълженията. Така Валери Симеонов коментира във Варна забавеното подписване на указа за а освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР. Какво спечели България от това, че подалите оставки трима министри в продължение на 10 дни не са освободени, попита публично той..

„Не е добре в очите на обществото, когато институциите водят война помежду си. Властите не би трябвало да демонстрират разминавания и противоречия, защото това саботира политическата стабилност, която е най-голямото ни постижение за последната година и 4 месеца. Всичко може да се съсипе от дребнави пререкания, които нищо не носят. Аз лично съм против конфронтацията между отделните институции и не трябва една институция да пречи на друго било по формална, или личностна причина”.

Според Симеонов  опозицията няма капацитет за предизвикване на предсрочни избори.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама