Бетонен панел падна и уби на място работник в Пловдивско

59

Работник на 58 години е загинал, след като тежащ няколко тона бетонен панел го затиснал и убил на място.

Трагичният инцидент станал в 8,45 часа днес при строеж на масивно хале в Индустриалната зона край раковското село Стряма, съобщават от ОД на МВР – Пловдив.

При трудовата злополука били ранени още двама работници – на 26 и на 29 години, които били откарани в болница.

Загиналият и двамата му колеги работели с автовишка, с помощта на която прикрепвали към конструкцията на масивното стомано-бетоново хале тежките панели. Това ставало, като единият – в случая загиналият мъж на 58 години, управлявал от земята автовишката, а другите двама били вдигнати на височина в коша на машината. С помощта на кран тежките бетонни панели били вдигани на височината на работниците, които били в коша на вишката. От своя страна мъжете трябвало да успеят да закрепят към конструкцията панелите, разказаха хора от съседни търговски обекти как е протичала ежедневната работа по изграждането на халето.

Трагедията се случила именно по време на този работен процес. Двамата ранени на по 26 и на 29 години, били в коша на машината и били вдигнати от 58-годишния нагоре с вишката. Тогава от около 10 метровата височина на сградата паднал панел, който първо ударил вишката. След това няколкотонният панел затиснал работника, който задвижвал вишката от долното ѝ управление и го убил на място. Ранените двама работници, които се намирали по това време в коша на машината, били откарани от Спешна помощ в болница.

а трагедията бил подаден сигнал на 112 и на мястото на инцидента били изпратени полицаи от Районното в Раковски, била уведомена и Инспекцията по труда в Пловдив.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама