Ротвайлер нахапа жена в центъра на Бургас (СНИМКИ)

198

Отново инцидент с агресивно куче, този път в центъра на Бургас – ротвайлер нахапа минаваща край него жена.

Стопанката на кучето се издирва от полицията.

Рано сутринта Аделина Арсова отива на работа. На тротоара се разминава с млада жена с куче.

„В момента, в който аз минавам, кучето ми скочи и ме захапа. Зъбите му се закачиха тук и взе да дърпа. Почнах да крещя: „Кажете ми защо! Кажете ми защо излизате с такова голямо куче?!” – И тя: „А с какво куче да изляза?” – Викам: „Добре, с намордник! Припаднах в аптеката от уплаха! Никога не съм била нападана от животно. Аз не съм страхлив човек, обаче да усетиш как ти дърпат ръката”, разказва Аделина.

Снимка: bTV

Стопанката на животното дори не поднася извиненията си на нападнатата.

Полицията издирва я по записи от видеокамери в района, търсят се и очевидци.

Мястото е на метри от Борисовата градина в Бургас, където е пълно с деца.

„Най-честите нарушения, които се срещат в нашата община са точно кучета без поставен повод. Много от гражданите не знаят, че всъщност това е нарушение на закона”, каза еко инспекторът Митко Иванов.

Снимка: bTV

Стопанката на агресивното куче е нарушила два закона. „Всеки един собственик на животно компаньон е длъжен да не допуска проявата на необоснована агресия. Куче, което е средна или едра порода, а ротвайлерът е едра порода, те стават до 65-70 кг, трябва да бъде с поставен намордник”, категоричен е старши инспектор Стилиян Георгиев от отдел екологични политики.

Аделина, която също има куче, ще си потърси правата и в съда.

От началото на годината еко инспекторите в Бургас са извършили повече от 350 проверки и са глобили над 80 стопани на кучета. Глобите са между 100 и 200 лева.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама