Намериха 10-годишно мъртво дете в асансьор

160

Десетгодишно дете е намерено починало снощи в Кюстендил.

Това съобщи директорът на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил д-р Александър Величков.

Момчето е било в асансьор в блок 3 А на квартал „Запад“ в града. Лекарският екип, пристигнал на място, е установил смъртта на детето. Въпреки това, момчето е било транспортирано в болницата, където повече от час лекари са го интубирали, в опит да го върнат към живота.

За съжаление усилията на лекарите са се оказали без резултат, каза д-р Величков. Към момента ричините и обстоятелствата за смъртта на детето все още не са известни. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, каза още директорът на здравното заведение, цитиран от БТА.

От полицията в Кюстендил казаха, че няма данни за насилствена смърт. Екип на ОД МВР е бил на местопроизшествието веднага след получения сигнал от болницата. От там допълниха, че детето не е живеело в блока, в който е намерено. То е било в асансьора с велосипеда си, каза Катя Табачка, говорител на ОД МВР.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама