Съветът на управляващата коалиция решава за новите министри

25

Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев се връщат в парламента. А досегашните им заместници ще трябва да го напуснат.

Съветът на управляващата коалиция се събира днес. Той трябва да определи окончателно кои ще са новите трима министри, които в сряда да бъдат гласувани от Народното събрание. Които и да са новите лица във властта, Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев се връщат в парламента. А досегашните им заместници ще трябва да го напуснат.

В петък номинираният за транспортен министър Александър Манолев се оттегли. Днес Съветът на коалицията трябва да реши с кого да го замести. Очаква се това да е експерт от държавната администрация. Указът, с който Младен Маринов трябва да бъде освободен като главен секретар на МВР, за да може да заеме министерския пост, беше забавен от президента заради липса на съгласуване и се чака до вторник. А постът на Николай Нанков ще бъде поет от депутата от регионалната комисия Петя Аврамова.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама