Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 32-годишен мъж за побой

61

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт в съда спрямо С.Т., на 32 г., за това, че в съучастие с неизвестен извършител, като извършител, по хулигански подбуди е причинил на другиго, лека телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядане и оток по главата и шията и охлузване по рамото, довели до причиняване на болка и страдание, без разстройство на здравето – престъпление по чл. 131 ал.1 т.12 пр.1 във вр. чл.130 ал.2 във вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

На 17 май 2018 г. пострадалият бил със свой познат на басейн край гр. Пловдив. Към 13,30 часа той останал сам и започнал да преглежда мобилния си телефон. В това време към него се приближил обвиняемият, който бил придружен от три лица, неустановени по делото. С.Т. се насочил към пострадалия и започнал да му нанася удари в областта на главата и да крещи и пита: „Къде са другите?“. В същото време едно от неустановените лица също го ударил. Другите двама гледали отстрани случващото се. През цялото време пострадалият се опитвал да се предпази от ударите и викал към обвиняемия, че е станала грешка и той не е този, когото търсят. В това време мъж, който работел като спасител на басейна, се приближил и попитал какво се случва, но бил предупреден да не се намесва, за да не пострада. След това обвиняемият и придружаващите го три лица се оттеглили в посоката, от която били дошли. Действията на С.Т. били видени от свидетели, които останали силно възмутени, като бил подаден сигнал в полицията. По делото е била назначена съдебно-медицинска експертиза, която установила описаните по-горе травматични увреждания. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама