Деветима са обвинени за участие в организирана престъпна група (Видео)

50

Във връзка с продължаващата операция, при която в Пловдив през август бяха открити нелегални фабрики за производство на тютюн и беше събран сериозен ресурс от доказателства, по отношение на изпълнителското ниво задачата бе установяване на лицата, финансирали, контролирали и реално облагодетелствали се от цялостната престъпна дейност. Към този етап на разследването обвинение за участие в организирана престъпна група е повдигнато на деветима, трима от които са от обвинените в Пловдив за държане на акцизни стоки без бандерол. Останалите шестима са се занимавали с финансирането на фабриките, осигурявали са помещенията чрез подставени лица, на името на чиито фирми са наемани помещенията с машините и съоръженията за производството и нарязването на тютюна, както и са организирали пригодяването на помещенията така, че работниците трайно да се установят там. Иззети са документи, парични средства и носители на информационни данни, на които предстои проверка и анализ, налице са свидетелски показания. Доказателства по този случай са били събирани и в хода на разследването, водено в Пловдив, съобщи прокурор Даниела Начева, ръководител на Специализираната прокуратура.

Припомняме, че при операция, проведена на 24 август под ръководството Окръжна прокуратура-Пловдив и обхванала територията на осем областни дирекции на МВР бяха открити четири нелегални фабрики и иззети близо 42 тона тютюн, бяха повдигнати обвинения за държане на акцизни стоки без бандерол на общо 23 лица.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама