Граничен полицай в САЩ уби четири проститутки без причина

189

Американски граничар е бил арестуван в щата Тексас по подозрение, че е убил четири жени, съобщават американските медии

Полицаи са започнали да издирват Хуан Давид Ортис в град Ларедо, след като пета жена е успяла да избяга от него и е потърсила помощ от местната полиция. Ортис, който е работил в граничната полиция през последните 10 години, първоначално избягал, но по-късно бил арестуван на хотелски паркинг.

Имената на четирите жертви не се разкриват. Полицията само уточни, че те са работили като проститутки. Шерифът на окръг Уеб Мартин Куелар отбеляза, че полицията смята, че Ортис е действал сам. „Окръгът и градът могат да бъдат сигурни, че имаме сериен убиец в ареста“, коментира шерифът. Две от жертвите са били открити по-рано този месец в затънтен район край междуградски път, а третата и четвъртата жертви са били намерени в същия район през последните дни. 42-годишна жена е била открита ранена в четвъртък, но е починала в болница. Окръжният прокурор Исидро Аланис определи убийствата като „ужасяващ случай“ и потвърди, че на Ортис ще му бъдат повдигнати обвинения за убийство и отвличане. Аланис уточни, че причината за смъртта е подобна за всички четири жени, които според властите са убити в рамките на две седмици, като разследващите се опитват да установят мотива за убийствата.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама