Убитият велосипедист е балетист от Държавната опера във Варна

39

Балетист от Държавната опера във Варна е загиналият велосипедист при катастрофата на 10 септември.

Починалият е Мартин Чикалов – млад балетист, безкрайно обичан от колегите си. Хора скърбят в една от популярните варненски страници в социалната мрежа.

Водачът на возилото избягал моментално от мястото на инцидента, а колата му е открита изоставена на около 200 метра от мястото на катастрофата.

Очаква се и официалната позиция на прокуратурата днес по повод появилата се информация, че виновникът за смъртта на Мартин се е предал в полицията с адвокат.

Ето какво пише относно трагичната гибел на балетиста:

За броени часове вчера варненци събраха сумата, за да бъде достойно изпратен в последния си път, тъй като стана ясно, че неговата майка изпитва финансови затруднения. За целта беше поставена кутия за дарения до касата на Държавна опера Варна.

„Поход за живот“ в памет на загиналия при катастрофа във Варна велосипедист ще се проведе тази вечер във Варна.

Шествието ще започне в 18.00 часа от общината и ще продължи до областна администрация, се отбелязва в поканата за събитието във „Фейсбук“.

Погребението на Мартин Чикалов ще се състои на 12 септември, от 12:00 часа, на новите гробища в Тополи, съобщават от Държавна опера – Варна.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама