25-годишен без книжка уби Мартин във Варна

45

Предстои да му бъде наложена мярка за неотклонение, както и да излязат резултатите от пробите за наркотици, взети при ареста му.

25-годишен варненец без книжка е шофирал БМВ-то, помело фатално варненския балетист Мартин Чикалов в неделя вечерта в района Летния театър.

Това съобщи преди минути на нарочен брифинг заместник окръжният прокурор Радослав Лазаров.

Това са показали разследванията на наблюдаващият прокурор, започнали веднага в нощта на престъплението. Тогава представителите на органите на реда са направили много претърсания, експертизи и разпити на свидетели, допълни още Лазаров.

Водачът е карал собствения си автомобил БМВ, а в актива си има вече два акта за шофиране без книжка през 2010-а и 2017-а, като по време на първия дори е бил непълнолетен. Към момента представителите на полицията и прокуратурата отказаха да дадат дори инициали на извършителя.

Предстои да му бъде повдигнато обвинение по член 343, ал. 3 от НК за причиняване на смърт по непредпазливост, допълни още прокурор Лазаров. По думите му според това обвинение го грозят от 3 до 15 години лишаване от свобода.

Вчера 25-годишният варненец действително се е предал сам в полицията заедно с адвоката си и е арестуван. Забавянето по идентифицирането му е дошло от факта, че същият не живеел на адреса, на който е регистриран. Взети са му и проби за наркотични вещества, чиито резултати обаче още не са излезли. Предстои до 72 часа да му бъде наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха още от прокуратурата.

                                                       *******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама