Борисов: Обмисляме повишаване на заплатите в бюджетния сектор

35

Обмисляме повишение на заплатите на всички в бюджетния сектор с 10% от 1 януари 2019 година, каза пред журналисти във Варна премиерът Бойко Борисов, съобщават от Министерския съвет.

По думите му увеличението на заплатите в целия държавен сектор ще повлече всички останали сфери, които са на бюджетна издръжка.

„От първи януари с 10% може да вдигнем заплатите на целия бюджетен сектор, който ще повлече и всичко останало. Така на парче 150 млн. за полицаи, 100 за военни, за съдебна охрана, за учители, тук-таме и остават сектори, които все едно пък не са важни“, заяви премиерът.

Той допълни, че въпросът за възнагражденията в държавния сектор е обсъждан от известно време с финансовия министър Владислав Горанов.
„Разчетите ни го позволяват. Дефицитите започват, когато комунистите са на власт, а сега има бюджетен излишък“, посочи още премиерът.

Темата за повишение на заплатите ще бъде обсъдена утре на заседание на кабинета.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама