Няма опасност за 74-годишната жена, която падна заедно парапета от 4-тия етаж

88

74-годишна жена е настанена в силистренската болница, след като паднала заедно с парапета на терасата на дома си, намиращ се на четвъртия етаж в жилищен блок.

Произшествието е станало на 5 септември около 16.30 часа. Жената е получила фрактури на подбедрица и ръка, оказана й е медицинска помощ и към момента опасност за живота й няма. Изясняват се причините за произшествието, образувано е досъдебно производство, съобщиха от ОДМВР-Силистра.

След случката, нейни съседи разказаха, че това не е първият подобен инцидент, предаде NOVA.

„В рамките само на два месеца други две тераси от съседен вход също паднаха. Тогава нямаше пострадали“, заяви Мария Иванова за „Здравей, България“.

След тези злополуки от общината разлепили бележки, в които съветват обитателите на апартаментите да укрепят терасите си. Не всеки обаче имал възможност да го стори.

Такъв бил случаят и със 74-годишната жена, която е полетяла надолу заедно с парапета си. Тя е в тежко състояние с опасност за живота. Получила е много травми и счупвания. Предполага се, че дърво под терасата е омекотило падането и е спасило живота на пострадалата.

Според съседи причината за инцидента е, че бетонният парапет нямал сериозни връзки със сградата, а там където имало такива, те били ръждясали. Панелният блок е строен в началото на 80-те години на миналия век.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама