Видеозапис показва как е започнал пожарът край Атина (ВИДЕО)

0
21
Снимка: RT

Нов видеозапис от началото на пожара в Атика на 23 юли, отнел живота на 96 души, публикува атинският вестник „Катимерини“ на интернет страницата си, цитиран от БТА.

Записът е направен от охранителна камера на дом в селището Дау Пенделис. На кадрите се вижда (на 44-та секунда в горния десен ъгъл), че огънят тръгва от поляна, разположена между къщите на селището и бързо се разпространява в посока на селищата Неос Вудзас и Мати.

В коментара към видеозаписа се казва, че според очевидци огънят е бил запален от местен жител, който се е опитвал да изгори сухи клони.
Видеозаписът е бил иззет от властите.

В специално съобщение по темата най-голямата опозиционна партия Нова демокрация заявява, че видеозаписът опровергава тезата на кабинета за умишлен палеж, още по-малко пък с цел дестабилизиране на правителството. От Нова демокрация обвиниха властите за забавената, според тях, реакция на противопожарните служби, съобщава „Прото тема“.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

реклама

реклама