Дарън Макгрейди, който е бившият главен готвач на британската кралица Елизабет Втора, разказа за забранените храни в Бъкингамския дворец.
Той също така коментира и кулинарните пристрастия на Нейно Величество, пише в. „Метро“, цитиран от БТА.
На трапезата на монарха били забранени храните с високо съдържание на въглехидрати – пастата, и нишесте – оризът и картофите. Освен това на главния готвач било наредено да не добавя в ястията лук и чесън, за да нямат кралските особи лош дъх в устата.
Кралица Елизабет Втора обичала стекове й да са добре изпечени, а не да са полу-сурови, „алангле“. Любимите блюда на кралицата задължително включват масло и сметана. Често тя си поръчва и ястия, приготвени на грил, и салата. Когато Елизабет Втора си похапва банан, тя не го консумира цял, а го разрязва с нож и го яде с вилица.
*******
Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама