Жълт код за валежи и гръмотевични бури в почти цяла България

110
Снимка: НИМХ-БАН

Рязка промяна във времето започва от днес.

След високите температури през почивните дни започва захлаждане, което идва с валежи и гръмотевици, съобщават от НИМХ към БАН.

Предупреждение от първа степен – код жълто, за интензивни валежи и силни гръмотевични бури, е обявено днес в почти цялата страна. Условия има и за градушки.

Очаква се захлаждане, а утре на места е в сила и оранжев предупредителен код.

Валежите започнаха още вчера – силна буря с проливен дъжд наводни улици и дворове в Старозагорска област. В областния град валя около 40 минути. Дъждът бе придружен със силен вятър и гръмотевици.

В Мездра пък градушка с големина на орех нанесе тежки поражения по десетки автомобили. Много от колите са със спукани и счупени стъкла.

До петък отново на много места в страната ще има валежи, придружени и от гръмотевични бури. Има условия за интензивни явления и значителни по количество валежи. Възможни са и градушки.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама