Художник от Стара Загора лежа година и половина в затвора заради хранителна добавка (ВИДЕО)

blank
Кадър: NOVA

Кадър: NOVA

Художник от Стара Загора прекарва година и половина в затвора заради притежание на вещество, което се оказвa хранителна добавка.

Извършилите първоначалния тест обаче констатират, че то е комбинация от амфетамин, метаамфетамин, кокаин и хероин.

Михаил не помни момента на ареста си съвсем точно, защото бил пиян. Прекарва зад решетките цели три месеца преди да се срещне с обещания му още в началото служебен адвокат.

Впоследствие наема свой. Именно той се усъмнява в експертизата и така веществото, което Михаил купува от аптека, е изпратено за повторен анализ в Института по криминология в София. Оказало се, че става дума за вещество, което се използва за хранителна добавка – използва се в храни и лекарства, чието притежание не е незаконно и се продава в аптеките.

Когато е задържан, у Михаил е намерено и малко количество марихуана – 0,2 гр. Затова сега искат да го съдят повторно.

Освен това магистратите вече са разпоредили потърпевшият да плати разноските по делото в размер на 2300 лева, в които влиза и цената на грешната експертиза. Наложена му е и глоба от 500 лева за притежание на канабис.

Адвокатът ще обжалва, а клиентът му е твърдо решен да съди България. И броени дни след излизането си на свобода Михаил си купил билет за Англия. Възнамерява да заживее и работи там, защото се страхува, че у нас може пак да го арестуват „за една торба цимент”.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

- Реклама -