Две общини и осем кметства в страната проведоха частични местни избори за кмет

43

Снимката е илюстративна

Две общини и осем кметства в страната проведоха частични местни избори за кмет в неделя.

Кандидатът на ДПС Севгин Шукри е новият кмет на Лозница. Фаворитът на движението победи още на първия тур с 57,8% подкрепа. За него са гласували 3 623 души от всичките 4 676 избиратели, участвали във вота. Кандидатът на ГЕРБ остана втори с доверие от 36%.

С убедителна преднина от 200 гласа, независимият Пламен Темелков спечели изборите за кмет в пазарджишкото село Семчиново. За опонента му Димитър Джамов (ДПС) гласуваха 466 жители на селото, сочат окончателните резултати.

Доскорошният кмет на кърджалийското село Лятиф Расим печели местните избори в населеното място с 309 гласа. Опонентът му от ГЕРБ е получил 55 гласа подкрепа.

Нов кмет има хасковското село Криво поле. За Андрей Гаджев от ГЕРБ са гласували 232-ма, а за опонента му от ДПС Асен Христов – 145.

С нови управници са две села в Шуменско. Хасан Мустафов Хасанов от ГЕРБ бе избран за кмет на преславското село Миланово, За него са гласували 254 души от 552, имащи право на глас. Алдин Албенов Чолаков от ДПС е новият кмет на село Маломир, община Върбица, За него своя глас са дали 221 от 290 души.

Балотаж за село Галиче, Бяла Слатина – това отреди вчерашния вот на местните жители. Двама са кандидатите, които ще се борят за гласовете на хората в края на тази седмица. Единият Веселин Тушинов от БСП, който събра одобрението на 388 свои съселяни. Вторият е кандидатът на ГЕРБ Страхил Стоянов – с 369 гласа.

На втори тур на избори отиват и кандидатът на БСП Митко Антов и независимият Веселин Велков за кмет на община Макреш, Видин. Антов е получил 340 гласа или 38,68%, а Велков 227 гласа или 25,82%.

БСП и ГЕРБ са на балотаж в девинското село Беден. Николай Димов от БСП, който събра подкрепата на 105 избиратели, а Стоян Настанлиев от ГЕРБ – 96 гласа.

Кандидатите Божко Божков (издигнат от Земеделския народен съюз) и Костадин Куртев (БСП) за кмет на добричкото село Лясково също са на балотаж. За първия са подадени 62 гласа, за втория – 60.

Източник: kmeta.bg

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама