Провеждат последна спасителна акция в търсенето на Боян Петров

41

Снимка: Simrik Air

Днес е последният ден, в който китайската страна провежда спасителната акция, предаде economic.bg.

Това каза Радослава Ненова, жената до алпиниста Боян Петров.

Българският алпинист е в неизвестност от 3 май, но все още има малка надежда, че той е успял да се скрие някъде от бурите. Ще бъдат проверени места, които на сателитната снимка не се виждат добре. Те са в района между базовия лагер и лагер 1.

„В началото е възможно да се е скрил, за да изчака бурята, но ако това е причината – трябваше да е слязъл досега. Каквото и да се е случило преди дни, сега шансът е минимален“, каза Радослава Ненова.

„Не бях готова за това, че Китай и Непал са в по-особени отношения. И самите държави не знаеха как да реагират на молбата на трета държава. Не знаех, че този казус е много сложен”, добави тя. „Дори вчера, когато непалците завършиха своята мисия, се зарадвах, че китайците продължиха. Това ни подарява още един ден, в който въпреки фактите, имаш надежда”, каза Ненова.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама