Отбелязваме Международния ден на семейството

59

Снимка: Thinkstock/Guliver

Световният ден на семейството (International Family Day) е учреден през 1993 г. от Генералната Асамблея на ООН.

Всяка година Международният ден на семейството се провежда под различен надслов. Тази година той е „Осигуряване на баланс между работата и семейството“.

Той отразява значението, което международната общност отдава на семействата. Международния ден дава възможност за насърчаване на информираността по въпроси, отнасящи се за семейството и увеличава знанията по социални, икономически и демографски процеси, които засягат семейства.

Световният ден на семейството да привлича общественото внимание към редица проблеми в семейството.

В своята резолюция, Общото събрание на ООН също така отбелязва, че разпоредбите свързани със семейството в резултат на голяма конференция на Организацията на обединените нации и срещите на високо равнище от 1990-те и техните последващи процеси продължават да предоставят насоки относно начините за засилване на политическите компоненти и програми насочени към семействата, като част от цялостен подход към развитието.

Международният ден на семейството е вдъхновил серия от събития за повишаване на осведомеността, включително и на националните семейни дни.

В много страни този ден дава възможност да се изтъкнат различни области на интерес и значение за семействата. Дейностите включват семинари и конференции, радио и телевизионни предавания, вестникарски статии и културни програми, подчертавайки съответните теми.

Източник: mamatatkoiaz.bg

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама