Индийското орехче предпазва от увреждания на черния дроб, като регулира нивата на мазнините в него, съобщиха китайски учени, цитирани от в. „Дейли мейл“ и БТА.
Китайската медицина често използва подправката срещу храносмилателни неразположения. Учените от университета в Нанчан тестваха ефекта й върху мишки и установиха, че тя намалява възпаленията в черния дроб.
Ефектът от индийското орехче вероятно се дължи на съдържащите се в него антиоксиданти лигнани.
Китайските учени установиха, че индийското орехче въздейства върху гена PPAR. Когато той бъде изключен, предпазното й действие върху черния дроб изчезва.
*******
Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама