Стажант-полицаи дариха кръв, за да спасят медицинска сестра

26

Стажанти от Центъра за специализирана полицейска подготовка в Пазарджик са дарили кръв, за да спасят нуждаеща се от спешно кръвопреливане медицинска сестра от областната държавна болница в града.

На призива за помощ, разпространен от лечебницата, се отзовали 9-ма от стажант-полицаите, които са на специализирано обучение в някогашното Полицейско училище. Това информираха от здравното заведение, цитирани от monitor.bg.

По този повод от най-голямото здравно заведение изказват благодарност на 9-мата бъдещи пазители на реда за проявеното хуманно отношение да дарят кръв, за да се спаси живота на медицинската сестра Людмила Кенацова, която е пострадала преди дни в катастрофа. Благодарности са отправени и към директора на центъра комисар Стоян Зайков за оказаното пълно съдействие.

Между впрочем, курсистите от полицейския център не за първи път участват в кръводарителски акции за спасяване на човешки живот. На призива за кръводаряване са се отзовали и много граждани, на които ръководството на болницата също благодари.

Ранената при пътния инцидент медицинска сестра е в отделението по реанимация и е все още в критично състояние, но колегите й се надяват да се възстанови. На пациентката всеки ден се прелива кръв и ако искате да помогнете, можете да отидете в Кръвна банка в МБАЛ-Пазарджик от 7,30 ч. до 13 ч.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама