Благотворителен концерт под наслов „И ние можем – дайте ни шанс“ се проведе в Айтос

81

Снимка: Община Айтос

В салона на НЧ „Васил Левски 1869“ – Айтос на 26 април, се проведе благотворителен концерт „И НИЕ МОЖЕМ – ДАЙТЕ НИ ШАНС“, в помощ на младежите от Защитено жилище – Айтос, под патронажа на кмета на Община Айтос Васил Едрев.

Градоначалникът и директорът на СУ „Никола Вапцаров“ Димо Парушев благодариха на стотиците ученици и граждани, пепълнили залата, в подкрепа инициативата, съобщават от пресцентъра на Община Айтос.

С много аплодисменти и одобрение, айтозлии показаха грижа и внимание към шестимата младежи с увреждания, които тази година завършват образованието си.

Снимка: Община Айтос

Идеята и организацията на благотворителното събитие е на учителите от СУ „Никола Вапцаров“, които срещнаха изключителната подкрепа и съдействие на кмета Васил Едрев и на Георги Димитров, ръководител на Танцова формация „ПЕТЛИТЕ“ – Бургас.

Освен „Петлите“ с техните уникални танци, в концерта участваха много състави и изпълнители от Айтос. С три свои уникални танца се включиха и шестимата младежи от Защитеното жилище.

Младежите и екипът на Защитено жилище – Айтос благодариха сърдечно на инициаторите и организаторите на благотворителния концерт.

Специална благодарност поднесоха и към цялата училищна общност на СУ „Никола Вапцаров“ – училището, което младежите тази година завършват.

Благодарността беше и към всички присъстващи на концерта, които с благотворителния си жест, показаха, че са съпричастни към съдбата на младите хора от Защитеното жилище.

Анита Бошнакова трогна залата със специален подарък за младежите – тридневна екскурзия по техен избор.

Със събраните средства за младежите ще бъде осигурен няколкодневен престой в Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“.

Част от парите ще бъдат отделени за абитуриентския им бал през м. май, казаха организаторите.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама