Временният кмет на „Младост“ подаде оставка

67

Кадър: bTV

Владимир Клисуров зае мястото на арестуваната Десислава Иванчева само за няколко дни.

Временно изпълняващият длъжността кмет на „Младост” Владимир Клисуров подаде оставка, съобщава БГНЕС, цитирани от Nova.

Това се случва няколко дни, след като Столичният общински съвет го избра за поста на арестуваната за подкуп Десислава Иванчева.

Своето решение Клисуров е обявил в профила си във Facebook, като сред мотивите да се оттегли посочва, че не може да се справи със задачата си на кмет.

Аз съм член на инициативата „Зелен Младост” и отказвам да си „цапам“ ръцете с унищожаването на зелените площи на „Младост”. Столичен общински съвет не се съобрази с основно мое право – да откажа определен пост или длъжност, което направих с декларирания ми самоотвод. Още повече, че с колегата арх. Румен Русев отправихме консенсусно предложение той да поеме кормилото на районната администрация. Мнението ни не бе зачетено. Всъщност нещо нормално за тази „правова” държава. Но в тази политическа игра аз не желая да съм пионката“, пише Клисуров.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама