Американци връщат осиновено момиченце от Уганда, след като научават истинската му история

144

Снимка: Viral Thread

Осиновяването на деца от третия свят се радва на голяма популярност сред богатите семейства на Запад през последните десетилетия, насърчавано от примера на звезди като Мадона и Анджелина Джоли. Както при всяка мода, има хора, които се опитват да злоупотребят и да получат финансови облаги.

Едно семейство от Охайо, САЩ, станало жертва на особена схема при осиновяване. Джесика и Адам Дейвис имат 4 деца, но искали още едно и решили да осиновят африканче. Предложили им 6-годишно момиченце от Уганда, за което твърдяли, че е сираче. На осиновителите било казано, че бащата на детето е починал, а майката е занемарила грижите за нея и момиченцето е подложено на тормоз.

През 2015 семейството отлетяло за Уганда, за да се срещне с Намата. Не отишли в селото, от което тя била родом, а срещата им била уредена в сиропиталище, в стая без играчки с решетки на прзорците. Американското семейство отвело детето със себе си.

Шест месеца по-късно нещата се променили. Намата научила достатъчно английски, за да може да обясни на осиновителите си, че майка ѝ ѝ липсва. Това, което детето разказало, било съвсем различно от версията на агенцията за осиновявания, споделила Джесика Дейвис пред CNN.

Снимка: Viral Thread

Семейството се свързало с биологичната майка на момиченцето и тя обяснила, че се е съгласила да изпрати детето си да получи образование в чужбина, но не е давала съгласие то да бъде осиновявано. Майката на Намата попаднала в схема, често срещана в африканските страни. Обикновено представител на агенция отива в някое малко селце и в църквата убеждава родителите колко по-добре ще е за децата им да получат образование на Запад. На бедните семейства се казва, че децата им ще се върнат при тях след завършване на образованието си.

Снимка: Viral Thread

Така децата биват отвеждани в сиропиталище, където ги продават за около 15 000 долара на семейства, които искат да осиновят. От селото на Намата в този ден са били отведени седем деца.

Американското семейство било наясно, че не може да задържи Намата и я върнало обратно на майка ѝ.

Източник: Viralthread
Превод и редакция: „Нова Вест“

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама