Владимир Клисуров е временният кмет на район „Младост“ в София

204

Кадър: bTV

Столичният общински съвет избра Владимир Клисуров за временно изпълняващ длъжността кмет на район “Младост”.

Преди това общинският съветник Воислав Тодоров от “Коалиция Сердика“ поиска точката за назначението на Клисуров да бъде отложено, защото Десислава Иванчева не била отстранена от длъжността, съобщава 24 часа.

Трайчо Трайков пък поиска точката да не се гласува в началото на сесията, а в края заради мярката на Иванчева, която ще се гледа днес и ако тя бъде променена, решението на СОС щяло да е безпредметно. Все пак общинарите решиха назначението на Клисуров да е първа точка в дневния им ред.

По време на дебатите в залата присъстваха и двамата зам.-кметове на “Младост – както Клисуров, така и арх. Румен Русев. Наложи се кметът на София Йорданка Фандъкова да прочете заповедта, с която е дала правомощия на Иванчева да контролира строителството на обекти от 4-а до 6-а категория. Тя обясни, че го прави, за да спрат спекулациите, че е предоставила извънредни правомощия на Иванчева.

Когато някой районен кмет поиска да му предоставя подобни правомощия, нямам никакви основания да му откажа. Последно такива правомощия предоставих и на кмета на район “Витоша“. Категорично обаче не отговаря на истината, че кметът на “Младост е имала извънредни правомощия“, заяви Фандъкова.

До назначаването на Клисуров, който преди това е бил журналист и е работил във вестник „България днес“ се стигна след извънредно заседание на председателския съвет на СОС вчера. В молбата си за отпуск Иванчева бе посочила за заместник Клисуров, но за назначаването му липсва издадена от нея заповед. Освен това в сряда Клисуров и Русев излязоха с обща декларация, в която поискаха за временен кмет да бъде назначен Русев, който е архитект а основните проблеми на района за свързани със строителство, по които Клисуров не е компетентен. СОС обаче реши да се съобрази с волята на Иванчева и назначи Клисуров.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама