Тълпа щурмува болница, за да не изключат животоподдържащите системи на 2-годишния Алфи Еванс (ВИДЕО)

46

Снимка: Gettyimages

Тълпа от гневни граждани на Ливърпул обсадиха болницата „Елдър Хей“ с искане да не бъдат спирани животоподдържащите системи на почти 2-годишния Алфи Еванс.

Хората дори се опитаха да нахлуят в лечебното заведение, искайки среща с лекарите, които изпълниха решението на съда, без да се съобразят с волята на родителите, предава НТВ, цитирани от novini.bg.

Британският върховен съд подкрепи решението да се изключат системите на неизлечимо болното момченце Алфи Еванс. Решението последва позицията на Европейския съд по правата на човека, който също отхвърли молбата на родителите лекарите да продължат борбата за живота на детето им. Роденият на 9 май 2016 г. Алфи е в болница в Ливърпул от декември 2016 г.

В най-драматичния момент при привеждането на присъдата в изпълнение множеството, събрало се около болницата, скандираше „Живей, Алфи!“ Някои от протестиращите се опитаха да разкъсат полицейския кордон.

Бащата на детето Том Еванс отиде при хората и съобщи, че макар и да изглежда невероятно, наистина се е случило чудо. Синът му все още бил жив и дишал самостоятелно.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама