Осъдиха жена, откраднала от чужд имот златни накити за над 1000 лева

126

 Жена открадна златни бижута за над 1000 лева в София.

На 14.09.2013 г. около 22.00 часа в гр. София, от апартамент на ул. „Симеонов Век, е отнела чужди движими вещи – златни бижута, на обща стойност 1020 лв., от владението на Г. Д., без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като престъплението е било извършено при условията на опасен рецидив.

 Подсъдимата Велкова е била допусната в жилището от единия от неговите обитатели – свидетеля Н., в качеството си на изпълняваща услугите на компаньонка. Тя забелязала мястото, където собственика съхранявал ценните накити, като използвайки момент, в който Н. не разполагал с видимост към бижутата ги отнела, с намерение впоследствие противозаконно да се разпореди с тях в своя полза.

На подсъдимата е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години, което е редуцирано с 1/3 на основание чл. 58а НК. Наказанието следва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама