Разкриха измамна схема за теглене на пари от банка в Русе

54

Трима души са били задържани при разследването за подготвяна измама в големи размери.

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Русе при разследването, на 10 април, са задържали 46-годишен мъж. Той е бил засечен при опит да изтегли значителна сума пари от банкова сметка на друго лице, чрез използване на неистински документ. В рамките на оперативно – издирвателните действия, същия ден на паркинга на площад „Света Троица“ в Русе, служители на ОДМВР – Русе са задържали още петима участници в схемата на възраст от 31 до 56 години с два леки автомобила. При претърсване в колите, както и в домовете на заловените, са иззети документи, множество мобилни телефони, сим карти и компютърни устройства.

По случая се води досъдебно производство под наблюдението на Русенска районна прокуратура. Трима мъже (31 г., 56 г. и 46 г.) са привлечени в качеството на обвиняеми за извършено престъпление. С постановление на наблюдаващия прокурор мярката им за задържане е удължена до 72 часа.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама