Жълта лавина падна в руски курорт (ВИДЕО)

0
blank
Кадър: youtube

Кадър: youtube

Необичайна жълта лавина падна в руския курорт Азау.

Почиващите в ски курорта Кабардино-Балкария, намиращи се в подножието на връх Елбрус, в събота, 24 март 2018 г., станаха свидетели на природна стихия:  снежна жълта  лавина, това съобщават pronedra.ru.

За щастие лавината е  засегнала само техниката: главният удар е паднал на паркинга, разположен в центъра за отдих, като е имало 15 коли на паркинга. На мястото на аварийната ситуация веднага са пристигнали служители от Елбрусската издирваща и спасителна екипировка Емерком от Русия, през втората половина на деня беше премахнат снега от  всички затрупани превозни средства.
Предупреждения за опасност от лавини е имало и ски пистите през цялото време са били затворени, засегнати хора от лавината няма, въпреки че в близост до паркинга в момента на падането на снега е имало няколко мъже.

Очевидци са заснели какво се случва на мобилните си телефони, видео от Азау Глейд за извънредната ситуация на 24 март вече се появи в интернет.

Курортът на поляната Азау се намира на 150 километра от град Налчик (столицата Кабардино-Балкария).

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама