Сирийската принцеса на България говори 5 езика, а е само на 7 (ВИДЕО)

0
blank
Кадър: Нова

Кадър: Нова

Тя е на 7 години и говори 5 езика. Тя е модел, балерина, певица и музикант.

Тя е Елизабет – Амитис Абдулджалил и е истинска принцеса. Елизабет – Амитис е правнучка на последния владетел на Североизточна Сирия.

Прадядото на Амитис – шейх Мохамед Абдел Рахман Ал Тай е последният владетел на Североизточна Сирия, част от Турция и Ирак преди тяхното разделение от Османската империя. Династията Ал Тай е продължила управлението на териториите и по време на френската окупация, преди Сирия да стане република.

Династията Тай е една от най-известните и уважавани фамилии в арабския свят.Както за Пипи Дългото чорапче, така и за Амитис прадядо й е крал, а нейния дом – дворец.Бащата на Амитис е сириец , майка й българка. Когато Амитис е на 2 години семейството избира да живее в България заради войната застигаща родината им. Вижте историята на сирийската принцеса и дете на България във видеото.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама