Млад мъж загина в жестока катастрофа в Котел (СНИМКИ/ВИДЕО)

51
blank
Снимка: Kotelnews

Снимка: Kotelnews

25-годишен мъж от с. Жеравна загина в изключително тежко ПТП край Котел.

Откаран в критично състояние за лечение в Сливен, няколко часа по-късно младия полицай В. Д. почива вследствие на тежките травми, пише kotelnews.com.

При излизане от десен завой в условия на мокра и хлъзгава пътна настилка, водача на лек автомобил WF GOLF IV губи управление над колата и връхлита върху идващия в насрещното платно лек автомобил RENAULT управляван от 56-годишен мъж от Хасково.

Пред репортер на KOTELNEWS пристигнал на мястото на инцидента шофьора на Реното разказа: „ Когато излизаше от завоя не можа да овладее колата започна да прави нещо като дрифтове до момента, в който се блъсна с огромна сила в мен. Беше се завъртял така, че ме удари със задницата си, силно отскочи и се блъсна в мантинелата. Бърза помощ се отзова много бързо. Спряха и други участници в движението за да помогнат, дори в някои от колите имаше лекарки, едната до колкото разбрах от Шумен. Те се включиха в оказването на първа помощ на момчето, което не изглеждаше добре. От удара не знам по какъв начин беше извън колата, имаше доста кръв.

blank

На мястото на тежкото ПТП пристигна и родственик на пострадалия от Жеравна, който обясни, че момчето е служител на МВР и работи в Бургас, но сега бил в отпуск за няколко дни и всеки ден идвал по това време до Котел, за да спортува в градската фитнес зала ”Опитен шофьор е познава пътя , все пак е от района, нещо се е случило за да стане така. Колко пъти му казвах да си стои у дома на топло и да си почива…От 1963 г. съм шофьор, що катастрофи станаха на това място и в района на тези завой. Много трябва да се внимава, вижте на 50 метра от тук има два паметника на млади момичета. Господ да пази”.

На няколко десетки метри от смачкания автомобил служител на ПБЗН-Котел носеше на ръце голямата газова бутилка на Голфа, която от удара е изхвърчала от задната част на купето. Събралите се коментираха как е възможно това и толкова ли слабо е била закрепена.

За близо половин час движението през котленски проход беше затворено за да може катастрофиралите коли да бъдат евакуирани от екип на пътна помощ Котел. Дежурни от фирмата за пътно поддържане почистиха и обезопасиха мястото на произшествието. По случая е образувано следствие.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама