16.2 C
София
събота, септември 28, 2024
Начало Свят Путин спечели президентските избори с повече от 76% вот

Путин спечели президентските избори с повече от 76% вот

35

Владимир Путин спечели президентските избори в Русия.

Той ще бъде начело на страната още шест години, след като очаквано победи на вота в неделя. Преброяването на почти всички подадени бюлетини показва, че Путин получава 76,65%, или около 55 милиона от гласовете. Този път одобрението за него е с 13% повече от изборите през 2012 г., пише Нова.

След като резултатите станаха ясни, Путин излезе на площада, за да отчете пред хората изборната победата.

„Много ви благодаря за подкрепата. Виждам в този вот признание за свършеното през последните години в много трудни условия. Виждам доверие и надежда. Надежда у народа, че отново ще работим толкова усилено, отговорно и дори по-резултатно. Чакат ни успехи”, заяви Владимир Путин.

Освен ходенето на избори, празнуването също се оказа масова дейност за руснаците. Сред доволните от избора, който направи Русия, са и руските граждани от корейски произход.

Впечатление на площада правят групи с водачи, които идват за малко и после си тръгват. Те са представители на държавни предприятия.

Снимането също се практикува масово. За да повдигат избирателната активност, на някои места организираха конкурси със селфита. Победителят трябва да представи най-интересната снимка от изборния ден.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама