Орангутан стана сензация в Интернет (ВИДЕО)

101

22-годишен орангутан, който пуши цигари, бе заснет да поглъща дима от запалена цигара, подхвърлена му от посетител в индонезийски зоопарк.

Снимки, на които се вижда маймуната пушач Озон в зоопарка в Бандунг, на около 150 км югоизточно от столицата Джакарта, бързо се разпространиха в интернет, пише actualno.com. Забранено е да се хвърлят цигари и храни към животните в зоопарка, но тези забрани често се пренебрегват от посетителите.

„Върху табела е написано, че се забранява на посетителите да дават цигари и храни на животните“, заяви говорител на зоопарка. Той допълни, че в зоопарка има пазачи, които имат за задача да следят животните, но отговарящият за орангутана Озон вероятно е отишъл до тоалетната. Сега от ръководството на зоологическата градина настояват посетителят, подхвърлил цигарата, да бъде арестуван.

„Съобщихме за нарушителя на полицията“, каза говорителят на зоологическата градина Сулхан Сяфии. „Той нарочно е дал на орангутана цигара. Това е нарушение на закона за грижа за животните“, категорични са те.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама