ГЕРБ иска да се разсекрети стенограмата от срещата на Радев с руския патриарх Кирил

39

Кадър: Youtube

От ГЕРБ поискаха президента Румен Радев да разсекрети стенограмата от разговора си с руския патриарх Кирил, след като избухна скандалът за острите думи на духовното лице, отправени към българския държавен глава по време на срещата им на „“Дондуков“ 2.

Красимир Велчев и Тома Биков от ГЕРБ мотивираха искането на партията с факта, че преди това Кирил се срещнал с премиера Бойко Борисов, а премиерът е заявил, че България е благодарна на българските опълченци и руските воини, дали живота си за свободата на България, както и на всички други националности, загинали на наша земя и ги е изброил. „Това е наша официална позиция, която се заявява на всеки 3 март„, поясни Биков, пише ПИК.

От ГЕРБ искат да разберат каква позиция е изразил българският президент пред руския патриарх и дали тя не се разминава с официалната държавна позиция, за да взриви така Кирил. Депутатите заявиха, че след като вече е разсекретена стенограма от заседание на КСНС за фалита на КТБ, която би трябвало да е далеч по-секретна, не и трябвало да е проблем да се извади на светло и стенограмата от тази среща.

По повод на думите на вицепремиера Валери Симеонов за патриарх Кирил, депутатите заявиха, че това не е позиция на правителството и обясниха, че Симеонов се е изказал в лично качество и като лидер на НФСБ и че всички са възрастни хора, за да отговарят за думите си. Велчев допълни, че не вогат да контролират поведението на никого и няма да извикат родителите му на родителска среща.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама