Повишиха минималната заплата във Венецуела до $2

249
blank
Снимка: Shutterstock

Снимка: Shutterstock

Минималното заплащане на труда във Венецуела ще бъде повишено с 58%.

Това съобщи гордо El Nacional, като се позова на изказване на президента Николас Мадуро.

Така от 1 март гражданите на страната ще получават по 392.5 хиляди боливара на месец. Това е около 12 долара по официален курс, който не е достъпен за населението и около 2 долара по курс на черния пазар.

Мадуро ще е кандидат на президентските избори, които са насрочени за 22 април тази година, след като бе официално издигнат от Комунистическата партия на страната.

Бившият шофьор от градския транспорт успя за първия си президентски срок да обезцени националната валута 4000 пъти и да осигури на населението инфлация от 2600%. Венецуела преди години бе петата по богатство страна в Латинска Америка, но от 2010 година тръгна назад заради грешни стъпки на управляващите.

Днес страната е на последно място по икономически ръст, доходи и социални придобивки. Въпреки това Мадуро се готви за пореден мандат, заявявайки, че „империализмът ни заплашва, но ние ще останем свободни и никой няма да ни спре„.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама