След две години съдебни битки, майка си върна децата от социалните (ВИДЕО)

28
blank
Кадър: Нова

Кадър: Нова

Даниела Колева успя да върне своите три деца, след като в продължение на две години води съдебни битки с държавата. Те й бяха отнети от социалните и дадени в приемни семейства.

Жената изпаднала в трудно финансово положение след смъртта на първия й съпруг. Тя е поискала от социалните помощ – да й намерят жилище, в което да живее, както и да съдействат за намиране на детска градина, за да може майката да работи. Отговорили са й, че нямат такива правомощия.

Адвокат Петър Николов коментира пред Nova, че отделянето не е било правомерно. Първата работа на социалните е да окажат съдействие при подобен случай, отнемането на децата е най-краната мярка и се прилага, ако майката застрашава по някакъв начин здравето и живота на децата, обясни Николов.

Още за абсурдната ситуация, в която държавата плаща десетки хиляди левове на професионални семейства, за да отглеждат децата на изпаднали в нужда биологични родители – във видеото.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама