Предупреждават за опасност от лавини в Стара планина, Пирин, Рила и Витоша

92
blank

Туристите в планините да се движат само по зимни маркировки, защото значителната степен на лавинна опасност остава в сила.

Това съобщиха за „Фокус“ от Планинска спасителна служба (ПСС) при Българския червен кръст (БЧК).

Значителна е степента на лавинна опасност в Стара планина, Пирин, Рила и Витоша.

Планинските спасители не могат да дадат категорична оценка за условията за туризъм във всички райони на планините. Те съветват туристите да се информират за времето, да се съобразяват с метеорологичните условия.

В билната част на Стара планина условията за туризъм са добри, а в средната част има мъгла. Във високите части на Пирин също има мъгла, както и в района на Черни връх. В Рила има ниска облачност, като в най-високите части няма мъгла. Условията за туризъм там са сравнително добри.

Температурите в планините са сравнително високи. На връх Мусала температурата е минус 5-6 градуса. На останалите места температурите са по-високи. Лифтовите съоръжения работят навсякъде. Няма регистрирани инциденти с туристи през изминалото денонощие.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама