МВР отправи предупреждения към четирима души заради заплахи към патриарх Кирил

43

Предупредените отричат, оплакват се от полицейски тормоз.

Предупреждения заради заплахи към руския патриарх Кирил. Полицаи са посещавали вчера домовете на четирима души заради реплики, публикувани във „Фейсбук”, съобщи БТВ.

Посетените от полицаите потребители отричат. Оплакват се от полицейски тормоз и полицейски произвол. Иво Дошев и още трима души, които той не познава лично, били посетени от полицаи вчера. Те трябвало да подпишат протокол, с който им се отправя предупреждение за отправени от тях във „Фейсбук” заплахи към руския патриарх Кирил.

Когато полицаите застават пред вратата му, Иво Дошев празнува рождения си ден. Разказва, че е помислил, че някой си прави приятелска шега. Отрича да е писал нещо във „Фейсбук”.

Дошев не подписал протокола. Официално от МВР обясниха, че е получен сигнал, съдържащ конкретни заплахи. Затова четиримата са били предупредени с протокол.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама