Българин свали и заши скъсан трибагреник по случай 3-ти март (ВИДЕО)

41

Мъж от Дупница свали трибагреника, което се намира в местността Дренски рид над града, за да премахне скъсаната част от него, да го зашие и след това отново го върна на пилона.

През 2014 г. общината пое една много хубава инициатива-да издигне 22-метров пилон, на който да поставят българския трибагреник. Мястото е интересно, защото се вижда от по-голямата част от Дупница и от Е79”, разказа Петьо Кюркчийски.

От известно време обаче забелязал, че знамето не се развява. Когато отишъл, видял, че знамето се е оплело около въжетата си, а около 1-1,5 метра били разкъсани и заплетени, предаде Nova.

Реших, че трябва нещо да се направи по въпроса. Това беше на 1 март. Лично се свързах с институциите. Говорих с кмета и му представих проблема. Той каза, че до 3-ти март ще е оправено. Но на 2-ри не беше направено нищо”, разказа Петьо Кюркчийски.

Когато разбрал, че трибагреникът ще бъде готов едва на 6 март, Кюркчийски решил сам да се заеме с въпроса.

Отидох, отворих механизма, свалих трибагреника и го заших”, разказа Кюркчийски.

Община Дупница прави поръчки на 2-3 знамена, които тогава са били изчерпани”, заяви Методи Чимев, кмет на Дупница. „В рамките на годината около 3 пъти беше сменян, последно – през ноември. На 6-ти ще го поканя да присъства на смяната с новия”.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама