Криминалисти разкриха наркооранжерия в Самоковско

54

Операцията срещу наркопроизводството е проведена от служители на отдел „Криминална полиция” и отдел „Разследване на общата престъпност” в Главната дирекция „Национална полиция“.

В хода й е претърсен район на територията на вилна зона „Ярема“, Самоковска община. При предприетите оперативни действия, на адрес, ползван от 42-годишния Д.А., криминалистите открили помещение, пригодено за отглеждане на марихуана. В хода на последвалото претърсване там е намерено  голямо количество зелена листна маса, както и суха растителна маса, поставена в буркани. Иззето е и модерно оборудване за отглеждане на марихуаната – лампи, вентилатори, трансформатори за електроенергия и три електронни везни.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление. Материалите са докладвани на наблюдаващия прокурор от Софийската окръжна прокуратура и под негово ръководство продължават активните действия по разследването.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама