Да се следят нивата на реките и язовирите, разпореди Фандъкова

44

Снимка: hotelmap.bg

Заради повишението на температурите и снеготопенето кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди да се наблюдава състоянието на реките и нивата на общинските язовири, съобщиха от Столичната община, цитирано от Нова.

Районните кметове трябва да осигурят наблюдение на критични места, дерета и речни корита в съответните райони, допълват от общината.

Столичният инспекторат контролира дали уличните шахти са почистени.

Четири екипа на Дирекция „Аварийна помощ и превенция” извършиха наблюдение на място на общинските язовири и реагират на сигнали. Към момента речните корита са с нормална проводимост, добавят от СО.

Извършва се и контролирано изпускане на водни количества през основните изпускатели на язовирите „Иваняне”, „Мърчаево“, „Суходол“ и „Мрамор”. Наблюдават се водните нива в язовирите и се осигуряват необходимите свободни обеми. Проверяват се и водостоците на Южната дъга на Околовръстен път.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама