Русия разработва хиперзвуково и други типове оръжие

32
blank
Снимка: cnbc

Снимка: cnbc

Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия разработва небалистични типове стратегическо оръжие, срещу който системите за противоракетна отбрана са безсмислени, предава ТАСС.

Започнахме разработката на такива нови видове балистично оръжие, които изобщо не използват балистична траектория на полета при движението към целта, а значи системите за ПРО в борбата срещу тях са безполезни и просто безсмислени„, заяви президентът, предаде „Фокус“.

През всичките тези години след едностранното излизане на САЩ от договора за ПРО ние напрегнато работихме над перспективни техника и въоръжение. Това ни позволи да направим стремителна, голяма крачка в създаването на нови образци стратегическо оръжие„, заяви Путин.

По време на речта си той напомни, че всички страни с високо равнище на научен потенциал „активно разработват хиперзвуково оръжие. „
Русия вече има такова оръжие, заяви президентът.

В състава на стратегическите ядрени сили постъпиха 80 нови междуконтинентални балистични ракети. 102 балистични ракети с подводно базиране и три подводници със стратегическо назначение „Борей“, заяви Путин.

Той отбеляза, че количеството на носителите на високоточното оръжие с голям обсег в Русия се е увеличило повече от 12 пъти. а броят на високоточните крилати ракети повече от 30 пъти.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама