Държавата трябва да изкупи ЧЕЗ, твърди Нинова

34

Не сме съгласни кабинетът да е съдружник с Гинка и офшорни компании, коментира лидерът на БСП.

Държавата трябва да изкупи ЧЕЗ. Не сме съгласни българската държава, българското правителство да е съдружник с неизвестни офшорни компании, зад които не знаем какво стои, какви капитали стоят. Не сме съгласни да е съдружник с Гинка от Пазарджик.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента, съобщават от Нова.

Според нея Гинка Върбакова по време на изслушването си в парламента вчера е повторила изказвания от пресконференция на ГЕРБ за „Техноимпекс“.
Ако някой до вчера се е съмнявал кой стои зад Гинка от Пазарджик, след нейното изказване на съвместното заседание Комисията по енергетика и тази по контрол над службите вече няма съмнение. Тя повтори едно към едно изказване от пресконференции на ГЕРБ“, посочи партийният лидер.

Нинова коментира, че закупуването на „Техноимпекс“ не влиза в дома на 3 млн. българи, както влиза Гинка, не им бърка в джоба и да им изважда парите за сметките на ток, нито е националната електрическа мрежа и националната сигурност.

Според Нинова търсенето на виновни за ЧЕЗ е прехвърлило границите на България, което е удар върху европейския ни образ.
Постоянното търсене на вина някъде другаде прехвърли границите на България. Ясно е, че БСП няма общо с тази сделка. Докато сме на върха на Европа, председатели сме на съвета, Борисов забърка международен скандал с друг европейски премиер, прехвърляйки отговорност там. Забърка г-н Бабиш в невероятен скандал и както виждате получи си отговора“, заяви Корнелия Нинова.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама