Българин е девети в света

31

Снимка: БТА

Тихомир Иванов завърши на девето място във финала на скока на височина по време на Световното първенство по лека атлетика в зала в Бирмингам, съобщи БНТ.

Българинът подели позицията си с Джамал Уилсън (Бахрейн) и Роби Грабарц (Великобритания).

И тримата преодоляха началната височина от 220 сантиметра от третия опит, а след това направиха три фаула на 225. Още трима атлети – Максим Недасекау (Беларус), Доналд Томас (Бахама) и Ю Уан (Китай), също не успяха да скочат 225, но се класираха по-напред от Иванов, след като се справиха от първи опит на 220.

Златният медал спечели състезаващият се под неутрален флаг руснак Данил Лисенко, след като от трети опит преодоля 236 сантиметра. Среброто взе Мутаз Баршим (Катар) с 233. Бронзът пък завоюва германецът Матеуш Пржибилко с 229 см. Ерик Кинард от САЩ също премина летвата на 229, но от третия път, докато Пржибилко – от втория.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама