Майката, ударила учител, получи 10 денонощия арест

13
blank
Снимка: Darik

Снимка: Darik

10 денонощия арест получи от Районен съд-Димитровград 44-годишната Мария Борисова.

Жената удари шамар, а след това посегна и с дървената дръжка на метла на учителка по математика. Инцидентът е станал на 28 февруари в училището в Меричлери.

Разправията избухнала, след като дъщерята на Мария Борисова отправила нецензурна реплика към педагожката. Тя от своя страна изгонила от час седмокласничката, която повикала майка си.

Малко след голямото междучасие Мария Борисова посегнала на учителката по математика.

blank
Снимка: Darik

Днес 44-годишната жена бе изправен пред съда и съдена по Указа за борба с дребното хулиганство. Пред съдия Огнян Гълъбов тя обясни, че е посегнала на педагожката, защото дъщеря й се оплакала от математичката.

15-годишното момиче заявило, че е бито от учителката. Днес, по време на заседанието обаче, думите на Мария Борисова бяха опровергани от другите разпитани ученици от школото. Показания дадоха още 4-ма учители и двама полицаи.

По информация на Дарик момичето неведнъж е проявявало агресия, като преди време е било регистрирано в Детската педагогическа стая. Заради противоообществени прояви е имало възпитателно дело, назначен обществен възпитател, а от Центъра за обществена подкрепа в Димитровград също са имало групова работа с нея и още ученици от Меричлери с подобни появи.

Учителката по математика, чието име спестяваме по нейно настояване, също е била разпитана.

Решението на съдия Огнян Гълъбов може да бъде обжалвано пред Окръжен съд-Хасково. Мария Борисова ще изтърпи наказанието в поделение на МВР.

По време на съдебното заседание стана ясно, че съдът приема, че нарушението извършено от Борисова, е грубо показване на закона. По закон така, както бе внесено обвинението, максималното наказание е 15 денонощия арест.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама