Катастрофа затрудни движението по автомагистрала „Тракия“

62

Снимката е илюстративна

Пътен инцидент на АМ „Тракия“ в посока Пазарджик – София затрудни трафика по автомагистралата и работата на снегорините.

Шофьорите да карат внимателно, със съобразена за зимните условия скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват въведени ограничения, съобщават от пресцентъра на АПИ за Нова Вест.

Днес, пътен инцидент между два тежкотоварни камиона на АМ „Тракия“ в посока Пазарджик – София, въпреки забраната за движение на МПС над 12 тона в участъка, затрудни трафика по автомагистралата и възпрепятства работата на снегопочистващата техника. Над 1800 машини обработват пътните настилки. Работата на екипите не е спирала от началото на валежа, за да се осигури проходимост на пътищата.

При рязко влошаване на времето движението на тежкотоварните превозни средства ще се ограничава, а там където се налага заради силния вятър и
снегонавяванията трафикът ще се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистване на пътя. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да отложат тръгването си до подобряване на времето.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама