Търсят приемно семейство за близначетата от Пловдив

38

Кадър: bTV

Има вероятност тригодишните близначета да бъдат настанени в приемно семейство или оставени при техни роднини, например баба или дядо.

Това заяви за Дарик директорът на „Социално подпомагане“ в Пловдив Надя Танева. Тя уточни, че към тази мярка ще се пристъпи, само ако се установи, че майката не може да се грижи адекватно за децата си и допълни, че неглижирането също е вид насилие.

38-годишната Иванка Стефанова не губи майчинските си права, а евентуалното настаняване на близнаците в друго семейство би следвало да е временна мярка. Какво ще последва за малчуганите, ще стане ясно на Разширен съвет след 11:00 часа.

24-часовата мярка за задържане на майката изтече и снощи тя беше пусната от ареста.

Състоянието на двете деца не е добро. Момиченцето е изключително слабо, то не може да ходи. Момченцето претърпя животоспасяваща операция на главата, след като върху него падна гипсов орнамент и му причини черепно-мозъчна травма.

Бащата на двете деца е в Германия, където работи.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама