Разпръсната отрова убива кучета в столичните паркове (ВИДЕО)

86

Кадър: Nova

Неизвестен извършител разпръсква различни видове отрова – за мишки или антифриз, и убива кучета, които са изведени от своите стопани на разходка.

Инциденти са се случвали в редица паркове в града. NOVA бе сигнализирана за опасните посегателства от човек, който два пъти попада на отрова в квартал „Разсадника“.

Един от стопаните, чието куче поглъща опасно вещество, разказа пред ефира на телевизията, че отровата изглеждала по много странен начин. Тя била разпределена на цилиндрични купчинки, върху които имало червени кръстове. Намирали се на метри от детска площадка.

Някои от стопаните признават, че се страхуват не само за домашните си любимци, а и за децата си. Причината – малките момченца и момиченца често бъркали в устата на домашните кучета.

Хората подали сигнал на телефон 112. От полицията изпратили в парка в „Разсадника” патрул, който събрал сведения. Нито един от засегнатите обаче не подал жалба.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама