След категорична победа, ЦСКА оглави класирането в Първа лига

52

ЦСКА тръгна ударно в първия си официален мач за 2018 година, след като „червените“ биха категорично Верея с 5:0 в Стара Загора. Близо 2000 привърженици на столичани изгледаха двубоя от трибуните на „Трейс Арена“.

Вдъхновени от подкрепата, играчите на Стамен Белчев можеха да открият резултата още в 1-ата минута. Центриране на Десподов от десния фланг намери Енрике, който стреля с глава, но Наумов успя да спаси, пише topsport.bg.

Секунди по-късно обаче гостите поведоха.

Станислав Манолев опита удар извън наказателното поле, топката попадна във Фернандо Каранга, който технично я пусна покрай вратаря – 1:0 за ЦСКА.

Последваха нови атаки на „червените“ и бе въпрос на време да се стигне до още едно попадение, което дойде след малко повече от четвърт час игра.

Кирил Десподов, който направи много силен мач, проби отдясно в наказателното поле, пусна топката към Каранга, който намери на метри от вратата Енрике, за да може последният да покачи на 2:0 за „червените“

Домакините се опитаха да пренесат събитията в половината на съперника, но макар че на моменти имаха преимущество във владението на топката, това не доведе до сериозни опасности пред вратата на Черниаускас.

Нов гол на Енрике пък бе отменен поради засада, каквато обаче се видя, че няма, а до края на полувремето нов гол не падна.

Втората част започна с натиск на домакините, които опитаха висока преса, а в интерес на истината в първите 10 минути те успяха максимално да затруднят своя далеч по-класен съперник.

Удар на Милен Танев от дъгата пред наказателното поле мина близо до целта, с което обаче се изчерпа активът на старозагорци пред вратата на Черниаускас.

След 60-ата минута нещата си дойдоха на мястото, а Фернандо Каранга окончателно уби интригата в мача. Бразилецът се възползва от неразбирателство между вратаря и защитник на Верея, за да прати топката по техничен начин в мрежата за 3:0.

До края на срещата „червените“ продължиха да нападат, което позволи на новото попълнение Роланд Алберг също да се запише сред голмайсторите.

Холандецът успя да си осигури добра позиция фронтално срещу вратата и със силен удар в долния ъгъл покачи на 4:0! До края на срещата друг нов – Хеан Бланко, който замени Каранга, също успя да вкара дебютно попадение.

В края на срещата колумбиецът от удобна позиция преодоля Наумов и оформи крайния резултат.

С успеха ЦСКА оглави поне временно класирането в Първа лига с актив от 50 точки. „Червените“ са с една повече от Лудогорец, който утре стартира борбата в елита с мач срещу Славия.