Фън шуй специалисти: Годината на кучето ще е трудна за държавните ръководители

43

Снимка: AP

Следващите 12 месеца ще са всичко друго, но не и разходка за здраве за държавните ръководители в света, сочат прогнозите на специалисти по фън шуй за Годината на кучето според китайския лунен календар.

Американският президент Доналд Тръмп, който е роден през 1946 г., т.е. в друга Година на кучето, рискува над него да надвисне проклятие, тъй като неговият знак куче, свързан с годината на раждането му, може да се изправи срещу този на 2018 г., смятат уважавани специалисти по фън шуй.

В петък Китай ще отбележи настъпването на Новата лунна година. Фън шуй – древно китайско изкуство за хармонизиране на енергията Ци, има голямо влияние в редица страни в Азия, предаде Франс прес.

Жителите им следват принципите му, за да решат въпроси, свързани с жителството и работата в офиса, надявайки се да увеличат благосъстоянието, шансовете и богатството си. Базирано е върху древна философия, според която всички събития са следствие от крехкия баланс между пет елемента, които са в основата на всичко във Вселената – метал, дърво, вода, огън и земя. Тръмп е роден в Година на огненото куче, докато 2018 е Година на земното куче – два елемента, които не вървят ръка за ръка.

Според гадателката Тиери Чоу в Хонконг – бившата британска колония, станала свободен административен район на Китай през 1997 г., елементите са с прекалено много огън и земя, а това ще наруши равновесието в съдбата на Тръмп. Г-жа Чоу използва система от 9 летящи звезди от традицията фън шуй, базирана върху разположението на съзвездия.

Според гадателката ще има ново напрежение между САЩ и КНДР, предизвикано от 5-ата звезда. Тя предсказва също разногласия между Тръмп и Китай по някои търговски и икономически въпроси. Извън сферата на политиката, г-жа Чоу прогнозира успешно сключване на брак от принц Хари и актрисата Меган Маркъл през месец май.